Чудото с Янис  Панополус

Но служейки Богу, приготви се за изпитания! Заместник-председателят на Управителния Съвет Йоанис Панопулос заболя сериозно преди тези мероприятия, но Милосердеца го помилва. Ето и неговото лично свидетелство:

„От три месеца правя изследвания за открит проблем с белите ми дробове. Направиха ми всичките най-съвременни изследвания ( спирометрия, ядрено-магнитен резонанс и др.) и на 28.06.2017г., специалистите от болницата „Папагеоргиу” ми сложиха диагнозата, че съм болен от фиброза на белия дроб. Не ми предложиха никакво лечение, като ми казаха само да отида след 6 месеца на контролен преглед, а изгледите за развитието на болестта не бяха въобще  добри. На 10 юли отидохме на Света Гора-Атон и се поклонихме в свещен манастир Пантелеймон пред Честната Глава  на Свети Великомъченик и Целител Пантелеймон, както и пред чудотворното копие на икона на светеца, изписана в свещен манастир Ксенофонт. 

Picture

Игуменът на обител Ксенофонт старец Алексей се помоли за моето здраве и аз се причастих на 11 юли в манастира. На 12 юли отидох при друг пулмолог от болоницата „Папаниколау”. Той видя  същите изследвания, въз основа на които ми бе поставена горната диагноза и след щателно ново обследване и повторни изследвания определи,  че аз нямам фиброза на белия дроб, а само възпаление. Аз не можех да повярвам, че милостивия Бог чрез Неговия  Свети Целител Пантелеймон помогна на мен грешния и ме изцели от заболяване с много тежък изход.“

Янис Панополус, заместник-председател на УС на Балканско Атонско Сдружение
 
снимки и текст: Балканско Атонско Сдружение.