Църквата и епидемиите

 „Отдавайте Кесаревото на Кесаря и Божието – на Бог.“/ Марко 12:17/. Като излезем от Бога, влизаме в света. То е Кесарево. От Кесаря като се връщаме, то е Бог. Туй, което Господ ти дал, ще го дадеш на Кесаря. Като се връщаш от Кесаря към Бога, туй, което Кесаря ти дал, ще го дадеш на Бога. Сега някои го тълкуват, както си искат. Трябва да търпите да си носите товара. Ние християните живеем в света и никога не правим разлика на това което е в църквата и това което е в света. Защото иначе ще живеем в лъжа, ако делим живота си на живот в и извън църквата.

Това ще кажем на онези който хули Църквата Христова. Обществото се оказа за поред път неподготвено за предизвикателството КОВИД 19. Богоборството се прояви веднага и насочи цялата си омраза към Църквата като носител на архаичното, защото служила на Бога и не изпълнявала наредбите на държавата. Всякаш църквата е носител на това зло което ни е сполетяло, едва ли не тя стана носител на заразата. Греховността на човек е такава, че тя е замъглила сетивата му и той не вижда собствените си недостатъци , но за сметка на това вижда недостатъците на другия.“Лицемерецо, първо извади гредата от своето око и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата от окото на брат си.“ /Лука 11:9-13/.

През тези дни на епидемията чухме и прочетохме много фалшиви и лъжливи новини  оронващи авторитета на Църквата Христова насочени съвсем умишлено и целенасочено към нея. След като врагът на тоя свят победи човека и го пороби чрез греха, сега е ред на Църквата. Целят се в Светата Евхаристия – тялото и кръвта Христови. Опитват се да ни внушат със суеверие, че оттам се разпространява заразата, внушават ни маловерие и искат да бъдем като тях неверни. Историята е доказала това ,че за тези две хилядолетия Църквата никога не е била носител на болести. Да, ама не, не са познали. Църквата от самото си създаване, та до второто пришевстие е част от този свят и спазва разпоредбите на властта.

„Рече безумец в сърце си: „няма Бог“./Пс. 13:1/ Развратиха се човеците, извършиха гнусни дела; няма кой да прави добро.Това, че в света има безумци, които строят демонокрация и се борят по всякакъв начин срещу БОГ  е видно за всеки, дори и за тези колебаещи се във вярата. Новият световен ред за който така бленуват и се опитват да го въведат на всяка цена – чрез различни опити на нови политически строеве, войни, инфлации, политически кризи, а сега и с епидемии контролирани от самите тях. Разумният човек вижда това и те го знаят, но те знаят и това, че има човек има и проблем. Затова всячески се стремят да всеят страх, безверие за да могат да отнемат и последната надежда на човека. Господ казва на такива: „Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тази скала ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да я надвият.“ /Матей 16:18/.