Честито Рождество Христово

 

На 25 декември Православната църква чества Рождество Христов. По този повод, свещеник Димитър Тухчиев възглави празничната света Литургия в съслужение с дякон Александър Морозов.

Църковните песнопения на литургията бяха изпълнени от певците на храма Христо Петков и Татиана Иванова , те спомогнаха за молитвеното настроение на вярващите.

Мнозина подготвени чинно за приемането на св. Причастие се приобщиха с Тялото и Кръвта Господни.

В края на благолепната служба отец Димитър се обърна към присъстващите християни и припомни спасителното дело на Боговъплъщението. Той призова вярващите да се уповават на Господа и да бъдат достойни негови чеда и последователи. Прочетени бяха и рождественските послания на двамата патриарси, Московси и на цяла Русия Кирил и Неофит митрополит Софийски и Патриарх Български.

Свещеника поздрави присъстващите благочестиви християни, благодари на певците за сладкопението, и на всички, уважили празника на светлото Рождество Христово, като им пожела здраве, радост и духовни сили. Той пожела още: „да бъдат усърдни във вярата, надеждата и любовта като верни чеда на Църквата Христова“.